TERAPIE LOGOPEDICĂ

Acest blog este destinat parinţilor ai căror copii au dificultăţi in insuşirea pronunţiei,citirii si scrierii.Sper,de asemenea, să fie util logopezilor aflati la început de carieră,cât si tuturor celor care doresc să se informeze.

Legile logopediei

pe Martie 30, 2012

 

1.Orice abatere, in forma si continut, de la vorbirea standard, marcata prin disfunctionalitatea expresiei si receptivitatea limbajului, constituie o tulburare a acestuia.

2.Orice tulburare de limbaj are tendinta de a se agrava si consolida in timp, ca deprindere negativa.

3.Tulburarile de limbaj nu presupun un deficit de intelect sau senzorial, dar atunci cand apar pe un asemenea fond, ele sunt mult mai grave, mai variate si mai extinse.

 4.Tulburarile de limbaj au o frecventa mai mare in copilarie si in perioadele de constituire a limbajului, ca urmare a fragilitatii aparatului fonoarticulator si a sistemelor cerebrale implicate in vorbire.

5.Toate tulburarile de limbaj au un caracter tranzitoriu si sunt corectabile, educabile prin metode specific logopedice si printr-o serie de procedee cu caracter general.

6.Tulburarile de limbaj, incepand cu cele mai simple, produc efecte negative asupra personalitatii si comportamentului subiectului, deoarece ele sunt traite dramatic si tensional pe fondul unei frustrari si anxietati.

7.Tulburarile de limbaj nu se transmit ereditar, in timp ce unele structuri anatomice care faciliteaza producerea acestora se pot regasi la descendenti.

8.Tulburarile de vorbire, pana la varsta de 3- 3, 1/2 ani, nu au o semnificatie logopedica sau defectologica, ci una fiziologica, atunci cand sunt produse ca urmare a nematurizarii aparatului fonoarticulator sau a sistemelor cerebraleimplicate in vorbire.

9.Tulburarile de limbaj prezinta o incidenta mai mare si o simptomatologie mai grava la sexul masculin, comparativ cu cel feminin.

 10.Terapia tulburarilor de limbaj se bazeaza pe o metodologie corectiv-recuperativa ce se realizeaza in relatie cu dezvoltarea si stimularea intregii activitati psihice a subiectului si armonizarea comportamentelor la conditiile mediului inconjurator.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: